babbles

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výnimočný muž

Chcem vám predstaviť jedného úspešného jogína

Môj kamarát Matej Jurenka je úspešný mladý chalan, žijúci úplne iným životom ako väčšina ľudí v západnom svete. Istého dňa sa zdvihol a odišiel do Indie, Afriky... pocestoval polovicu sveta a dnes žije, prednáša a učí v Číne.

www.jurenka-yoga.sk

Matej Jurenka sa narodil v Bratislave na Slovensku. S jogou sa zoznámil v roku 2000, keď sa mu do ruky dostala kniha o hatha joge, ktorá ho veľmi zaujala.

Roky 2004 - 2006 strávil v Indii, kde žil a intenzívne sa venoval štúdiu hatha a ashtanga jogy. V roku 2004 začal učiť hatha jogu v malej indickej dedinke zvanej Querim.  Neskor posobil a poriadal jogove seminare a workshopy v krajinach ako Malajzia, Singapur, Spanielsko, Japonsko, Cina, Thajsko a Kambodza. 

Jeho hlavným učiteľom jogy je sadhu z línie Naga - Babas, Raghuwar Giri, ktorý momentálne žije v malom chráme zasvätenom hindickému bohovi Shivovi v Jabalpure v Indii. Matej zísakal svoje učiteľské certifikáty v rokoch 2005 - 2006 v indickom meste bohatom na jogovú tradíciu - Mysore.

Matej je certifikovaným učiteľom ashtanga jogy zo školy Pranama Yogadhama a klasickej hatha jogy zo školy Yoga India, ktorú vedie jogový majster Bharat Shetty. Obe školy sú registrované medzinárodnou organizáciou Yoga Alliance, ktorá registruje a združuje uciteľov jogy z celého sveta na základe odučených hodín a kvality štúdia.

Matej je hlboko veriaci v liečivú silu Matky Zeme, v sociálnu spravodlivosť, nenásilie, v ekologické a enviromentálne riešenia. Je taktiež študentom prírodných medicín akou je napríklad Ayurveda a sleduje dlhoročnú vegetariánsku diétu. 

Matej momentálne precvičuje najpokročilejší stupeň hatha jogy a okrem toho sa venuje štúdiu šamanizmu a rozličným šamanským tradíciam.

 


spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

  1. no tak
    klobuk dole, ked toto len za niekolko rokov dosiahol, kym ini na to potrebuiju nepomerne viac.
    asi prave toto potreboval a pre toto sa narodil...
    publikované: 13.03.2008 17:06:32 | autor: lupa (e-mail, web, autorizovaný)
  2. to je mozne
    je mu len luto (a mne vlastne tiez), ze nemoze ostat na slovensku. ako ucitel jogy tu vela ovacii nezozal a v cine alebo indii stoji na najvyssej spolocenskej priecke, tesi sa ucte a uspechu, ma nasledovatelov atd. na prednasky chodi po celkom svete... ale som rada, ze sa mu dari... a nezabuda ani na slovensko, vzdy, ked pride v lete a na vianoce domov, cvici aj tu. 11.7. organizuje tyzdnovy pobyt v slovenskom raji
    publikované: 13.03.2008 18:42:38 | autor: rogerka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. neviem presne
    o co je joga, mna oslovuje zen budhizmus, a preto viem, ak by bol na tom ako ja, ze by mu nemalo byt luto, kde nemoze posobit, ale mal by brat to, kde posobit moze.
    alebo ak mu na tom taaak velmi zalezi, nech sa nestara o nezaujem a ide si svojou cestou na sk, raz sa ten zaujem prejavi. na sk je ina situacia, panbickari v joge vidia hrozbu diabla, a blbi jedinci tomu veria.
    mozno by mohol byt priekopnik, keby sa tomu trpezlivo a oddane na sk venoval cely dalsi zivot. :) verim, ze nasledovnikov by nasiel. gandhiho snahy tiez nedopadli vzdy tak, ako boli mienene a vidis, aky je slavny :)
    publikované: 15.03.2008 11:55:03 | autor: lupa (e-mail, web, autorizovaný)
  4. dik lupa
    mas pravdu, on to samozrejme neriesi a isiel posobit tam, kde to ma skvely vyznam, s tym problem nema, ale ma rad aj Slovensko ako rodnu krajinu, aj to tu skusal, ale nevyslo to. Nechcel byt na obtiaz rodicom (aby ho nemuseli zivit, vzdy bol samostatny). Tak siel opat do sveta. Chyba nam tu, ale super ho to tam posuva... Tu by sa nemal od koho ucit.
    publikované: 17.03.2008 12:19:50 | autor: rogerka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pozor !
    Matej Jurenka je manipulátor, pozor naňho.
    publikované: 20.03.2018 17:34:41 | autor: Toto (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014