babbles

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

V Albánsku s babkou

Tak toto vám musím napísať. Moja babka je úplne super žena. S mojou maminou a tetou (aj ony sú skvelé ženy) sme ju zobrali na dovolenku k moru. Bola úplne parádna, bez najmenšieho problému zvládla 20hodinovú cestu. Všetko sa jej strašne páčilo, aj keď jej bolo v podstate jedno, v ktorej krajine sa práve nachádzame a akí Vytautasi tam bojovali :) Najviac sa jej rátala krásna vegetácia, pekné budovy a z Čiernej Hory by si rada domov na dedinu zobrala aspoň jeden kopec ;)

Odvážne s nami chodila po všetkých fakultatívnych zájazdoch, keďže ja sa nevydržím toľko vypekať na jednej pláži a keď už som v novej krajine, chcem z nej vidieť čo najviac. A tak naša babka v jej 81,5 rokoch vybehla 500 schodov na Jezerski vrh. V ten deň sme od pobrežia (0 m n.m.) prešli autobusom až pod Jezerski vrh (1657 m n.m.). Babka v takej výške ešte nikdy nebola. Myslela si, že sa jej zle dýcha, nepripisovala to redšiemu vzduchu a tak sa zľakla. Nakoniec sme ju presvedčili a bez problémov vyšla tých zvyšných 500 schodov k Mauzóleu Njegoša. Ani sa nezadýchala - a to ja som fučala ako stará lokomotíva. Raz darmo, kondička je kondička. Češka vracajúca sa po schodoch dolu mi povedala: "Já obdivuju vaši babičku." No nechoďte potom po krajine s vypnutou hruďou od hrdosti. Babka bola najväčšia hviezda aj na pláži. Plávať sa nikdy neučila, a preto si sadla na breh a aj vlna ju zaliala. Tak sa smiala!

Nebála sa ísť ani do Albánska. Navštívili sme mešitu, rímske vykopávky amfiteátra, dali sme si hroznú zmrzlinu v Tirane, kde sme aj behali a hľadali nejaký obchodný dom alebo aspoň potraviny. Všetko zvládla. Myslím, že jej vadili len tie ceny - 17 Sk (0,50 euro) za WC ešte nikdy neplatila ;) Podarilo sa nám dať si aj poriadne drahú budviansku zmrzlinu - 3 kopčeky asi za 80 Sk.

Babke sme spravili z výletu fotky a to ste mali vidieť, ako susedky krútili hlavou, aká je naša babka veľká cestovateľka!

Pár fotiek: www.picasaweb.google.com/africaan/MontenegroAlbania


cestovanie | stály odkaz

Komentáre

  1. fotky sa mi pacia :)
    publikované: 14.12.2007 15:15:15 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. páni,
    tak tá tvoja babka musí mať riadnu kondičku... :) aj ja by som chodila hrdá popri nej :)
    publikované: 14.12.2007 15:17:45 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Dakujem :)
    ...jo, babka je neuveritelna zena ;) neberie ziadne lieky, pracuje v zahrade...
    publikované: 14.12.2007 15:32:22 | autor: rogerka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. tak teda
    klobúk dole... výnimočná žena to musí byť..ktovie, akého veku sa my dožijeme, keď celé dni len do počítača čučíme a záhradku len z diaľky vidíme :)
    publikované: 14.12.2007 15:41:54 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. fuuuha
    ani nehovor :-D
    publikované: 14.12.2007 15:55:11 | autor: rogerka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014