babbles

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Shantel & Bucovina Club Orkestar

To čo bolo toto?! Najlepší koncert posledného obdobia alebo Nie je disko ako disko!
Na koncerty chodím dosť často a veľa. Takisto som veľa koncertov aj nevidela, ale tie navštívené boli najrôznejšieho druhu. Na Shantela som si kupovala lístok niekedy v marci spolu s Fanfare Ciocarlia. Shantel sa v podstate len zviezol na vlne nadšenia z Fanfare. Mala som chuť na nejaké balkánske hop čip, no asi ako kopa divákov som od Shantela poznala len Disko Partizani, resp. Disko Boy. Pesničky sú to fajn, ale zase nie také úžasné, aby som od koncertu čakala tak veľa, ako som dostala. Uznávam, že ísť na koncert s poznaním len 1-2 songov nie je silný argument, ale ruku hore, kto z divákov poznal viac – s výnimkou chalana za mnou, ktorý odspieval všetky texty spolu s kapelou. Najprv sa čakala umelecká jeden a štvrť hodina, no potom ma v prvom rade prekvapil úžasný zvuk, dávno som taký vyvážený nepočula. Nečakala som od Bucovina Club Orkestar ani to pre mňa zaujímavé spojenie Balkánu s rockom (miestami rock’n’rollom, ska, reggae a pod.). Tak bol vystavaný aj zvuk a pôsobí to veľmi pútavo. Každá pesnička dvojhodinového koncertu ma bavila, v prvej polhodine odohrali aj hity, pričom Shantel „zahral“, že nás nepočuje spievať a vyburcoval publikum. Oceňujem, že Disko Partizani bolo ozvláštnené koncertnou verziou a aj keď ju museli hrať už tisíckrát, bolo to zábavné. Čo sa dialo poslednú polhodinu koncertu, som sa nestačila čudovať. Taký „bordel“ som dlho nezažila. Shantel zoskočil medzi ľudí, prechádzal sa v publiku, potom si kľakol medzi ľudí na kolená, spieval každej babe do očí, potom vyzval aj publikum, aby si kľakli. Nakoniec vytiahol niekoľko dievčat tancovať na pódium, kde s nimi blbli aj hudobníci. Skočil dozadu pre šampanské, postriekal publikum, odložil gitaru a zabubnoval. Bubeník predviedol striptíz, speváčka roztancovala diváčky aj hudobníkov jemným orientálnym tancom, Shantel si strihol charleston. Jednoducho okrem roztrieskania gitary sa tam udialo asi všetko :)
Prídavok trval ďalších asi sedem skladieb. Skákal dlhovlasý metlák, blondínky v kvetovaných minišatách, dreďáci, alternatívne babenky aj neskoordinovaní posilnení kamaráti. Priznávam, doteraz neviem o kapele vôbec nič. Idem si to naštudovať. Stala sa totiž mojou najlepšou koncertnou kapelou. Milujem rôzne skupiny, druhy hudby a zažila som silné koncerty, ale tento bol výnimočne vydarený. Oceňujem zábavnosť, pútavosť a šarmantnosť Shantela, nádherný hlas a „východnú“ techniku spevu speváčky, úžasných hudobníkov rôzneho pôvodu z celej Európy, čo vytvára krásne spojenie toho najlepšieho, čo tvorí kvalitnú a zábavnú hudbu, na ktorej sa 2 hodiny skáče, tlieska, tancuje, smeje, kričí, spieva, kľačí... No áno, som nadšená z tejto sympatickej kapely a som rada, že som bola pri jej prvom bratislavskom koncerte. Ciganizácia bola úspešná :)

hudba | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014